Furusunds Värdshus är sålt till en ny entreprenör. Under vintern har värdshuset hållit stängt, men nu är det snart dags att slå upp portarna igen i ny regi. Det är systrarna Catherine Hultgren och Susanne Öfverholm som tagit över driften.
Det är en jäktad men glad Catherine Hultgren som berättar om förberedelserna inför nyöppningen av Furusunds Värdshus på midsommardagen.
– Det är mycket att göra men ska bli superkul!
Vad kan man vänta sig för förändringar?
– Det vi verkligen har satsat på är en bra meny med vällagad, skärgårdsbetonad mat, samt att höja servicenivån, säger Catherine Hultgren.
– Samtidigt ska man kunna känna igen sig i det klassiska Furusunds Värdshus – vi vill värna om känslan men ändå ge vår egen touch på stället.
Systrarna har båda bakgrund inom såväl restaurang- som inredningsbranschen och har jobbat tillsammans sedan 20-årsåldern. De har många personliga minnen kopplat till Furusunds Värdshus.
– Vi har växt upp på Yxlan här intill och har tillbringat många somrar här. Självklart har vi hängt jättemycket på värdshuset. Att nu helt plötsligt få ta över det – jag tror knappt det är sant!
För sommaren är planen att med små, enkla medel sätta en egen prägel på värdshuset. Efter säsongens slut i september väntar sedan en större renovering av både kök och matsal.
– Det här stället har stor potential. Vi har planer på konferenser, kurser och aktiviteter hela vintern också.
Klockan 12 på midsommardagen går nypremiären av stapeln. Under hela sommaren erbjuds à la carte till lunch och middag, och utöver det rent ätbara finns även planer för musikarrangemang och stå-upp.