
Restaurang Kobben i Vaxholms gästhamn får ett lyft i ny regi till sommaren.
– Målet är att liva upp hamnen med folk och fest, säger Victor Krosse som nu tar över verksamheten.
I april slår han upp portarna till gästhamnens nya satsning på Kobben – med restaurang och uteservering, café med glassbar och champagnebar mitt på bryggan.
– Jag skrev på vid årsskiftet och är precis i uppstartsfasen nu. Jag har en jäkla massa planer, berättar en entusiastisk Victor Krosse.
Tidigare har han bland annat arbetat som kökschef ombord på ångfartygen Storskär och Norrskär. När möjligheten att ta över driften av Kobben infann sig så var Victor Krosse inte sen att nappa.
– Det är ju Vaxholms bästa läge. Jag älskar vatten, det är därför jag jobbat på båt så länge. Det är kul att skapa något med anknytning till havet och hela atmosfären kring vatten. Sen är det sånt kul folkliv, det är ju som bio att sitta och äta bland semesterfirare och turister. Det blir en utmaning att hitta ett roligt koncept som ska träffa en bred publik, säger han.
Menyn kommer i huvudsak att fokusera på fräscha sallader och skaldjur.
– Jag har en stor hemmarök, så det kommer vara mycket rökta skaldjur och liknande. Klassiker som stekt strömming och köttbullar finns annars överallt i Vaxholm. Jag kommer att väva in del sånt också, men göra det i min egen tappning. Det ska vara enkelt och jäkligt gott, inte så mycket krusiduller!
Bland planerna finns även speciella evenemang, som till exempel ostronkvällar. Förhoppningen är att kunna hålla öppet ända in på hösten.
– Garanterat augusti ut, men gärna en bit in i september, oktober. Kanske kan man glasa in vissa delar och förlänga säsongen. Vi får se! Jag har en massa planer nu men vi får ta en sak i taget.