Restaurang Mysingen ska återfå sin forna roll som hela Dalarös vardagsrum. Det vill nya ägaren Tina Matsson, som öppnar upp för både krog och eventuella övernattningsmöjligheter.
– Det är en otrolig känsla att vara en bidragande faktor att göra byn levande.
Hon på väg att skriva på redan för tio år sedan, men då var det inte läge i livet.
– Så när chansen nu dök upp igen så tog jag den, säger Tina Matsson, dalaröbo sedan 18 år tillbaka och ägare till Dalarö bageri, som nu även tar över restaurangen längre upp på gatan.
Hon vill återskapa den krog som en gång fanns här och utgjorde dalaröbornas vardagsrum. För närvarande är renoveringen i full gång, där originaltegel och träbjälklager ska plockas fram och de stora fönstrena mot gatan öppnas upp för att släppa in ljus. Den befintliga glassbarsinredningen ska bort. Visionen är att få ihop det ursprungliga med något nytt.
Det ska inte bli någon restaurang med vita dukar och linneservetter; ledorden är snarare mysigt och ombonat. I matväg kommer Tina Matsson fokusera på klassiker av kvalitet.
– Det ska vara enkelt och inte för mycket på menyn. Hellre två-tre rätter och toppklass på varje tallrik som går ut. Det ska kanske finnas en seglartoast, en moules marinières, en biff Rydberg... Och alltid en husman!
Förhoppningen är att kunna slå upp dörrarna redan till påsk, men allra senast till sommaren. Öppettiderna under lågsäsong blir inte riktigt lika generösa som bageriets, som har öppet varje dag i veckan året runt, men kontinuiteten och pålitligheten är viktig för Tina Matsson.
– Sätter jag tider mellan till exempel torsdag till söndag ska jag hålla det, då ska man kunna räkna med att det är öppet.
Utöver krogverksamheten öppnar Tina Matsson även för att hyra ut bäddar i samma hus.
– Det finns en stor efterfrågan på rum här, inte minst sedan Strand hotell och Bellevue stängt igen. Går allt som jag vill kommer jag satsa på att hyra ut rum. Det ger förhoppningsvis ringar på vattnet här i Dalarö.