
Mästerkocken Niclas Tuomela lagar en söndagsmiddag i samarbete med Värmdö bygdegårdsförening där överskottet går till Rädda Barnen.
Bygdegårdsföreningen arrangerar middagen med 96 platser. I skrivande stund har drygt 30 platser sålts. Hela överskottet från evenemanget, som går av stapeln 22 maj, kommer att skänkas till Rädda Barnen för att stötta det krigsdrabbade Ukraina.
Kocken Niclas Tuomela som är Värmdöbo och gör mycket ideellt arbete är engagerad i hembygdsföreningen kommer stå för maten. Daniel Yngwe står för musikunderhållningen under kvällen.
– Utgångspunkten är att servera det som finns lokalproducerat på Värmdö. Vi har fått sponsorer på väldigt mycket av det vi behöver. Folk är väldigt positiva, säger Anna Ranebo som är ordförande i Värmdö bygdegårdsförening och även driver Nora gård med gårdsbutik.
De producenter som gett klartecken är bland andra Malma gård som bidrar med kött, Ostmakeriet, samt Säby Gård på Ingarö som bidrar med potatis och rapsolja.
– Från Nora gård kommer vi bidra med svartvinbärsgelé till huvudrätten och päronmarmelad till desserten, säger Anna Ranebo.
Under kvällen anordnas också ett lotteri där man kan vinna praliner från Värmdö praliner.
– Det känns jättekul att folk är så positivt inställda. Om jag går till mig själv så är man väldigt djupt och illa berörd av det som händer i Ukraina, säger Anna Ranebo.