
– Om vi ska överleva i glesbygden måste vi skärpa oss.
Det säger Rudolf Lundin som i våras tog över
Furusunds värdshus och gästhamn. Nu vill han återupprätta öns rykte som ett av skärgårdens mest attraktiva besöksmål.
När Rudolf Lundin köpte Furusunds värdshus och gästhamn i våras var hans mål att åter sätta ön på kartan.
– Jag är ingen krögare men tyckte att förfallet gått för långt. Affären som fanns här tidigare har blivit bostäder och det var meningen att värdshuset skulle gå samma väg, säger han.
Rudolf Lundin anser att den här delen av Norrtälje kommun behöver ryckas upp.
– I dag är Furusund inte ens med bland de 50 bästa men vi ska klättra i rankingen och spöa Sandhamn eller i vart fall komma väldigt nära, fortsätter han.
Under vintern låter Lundin renovera värdshuset. Bland annat flyttas köket som moderniseras, matsalen byggs om och byggnadens timmervägar från 1811 friläggs.
– Det här ska vi inte behöva skämmas för mer, säger Rudolf Lundin.
Även hotellets stora, ljusa, rum får en ansiktslyftning.
I maj tar krögarparet Malin Jönsson och David Mattsson över verksamheten på värdshuset.
– Det känns bra och roligt med en nystart där. Vi öppnar i maj, säger Malin Jönsson.
Från midsommar kommer värdshuset att hålla öppet dagligen.
Samtidigt pågår en uppfräschning av öns gästhamn vilken krögarparet också tar över. I ett första skede snyggas anläggningen till och duschrummen får nytt kakel. Rudolf Lundin planerar att utöka hamnens komfort med nya toaletter, bastu och tvättstuga.
– Nu gör vi först i ordning värdshuset så får vi återkomma till hamnen senare, säger han.
Men redan i sommar serverar krögarna enklare mat och dryck i gästhamnens kafé. Där. liksom på värdshuset, satsar man också på underhållning med trubadurer.
– Där tror jag att det kan bli riktigt bra. Det har lite ”Fejankänsla” med en härlig familjär atmosfär, säger Malin Jönsson.