
Krögaren Inger Andersson och mästerkocken Sten A. Öhman är radarparet på Blidö Hamnkrog. När de bjöd in till Ö-bornas afton i lördags stod starka korvar, karaoke och iskall öl på menyn.
Sedan oktober förra året har det varit Ö-bornas afton varje lördag på Blidö Hamnkrog. Musik och meny har varierat och i helgen serverades närproducerade korvar av olika sorter.
– De är från Muskö rökeri, säger krögaren Inger Andersson samtidigt som hon serverar ett par nyanlända gäster.
Att det ännu råder lågsäsong i skärgården märks inte på Blidö Hamnkrog denna kväll. Alla bord är upptagna och vid bardisken är trängseln påtaglig.
En anledning till att det är så många gäster på Ö-bornas afton är att man alltid bjuder på musik i någon tappning. I kväll är det DJ Torsten Södergren som rattar musikanläggningen och när karaoken drar igång är Inger Andersson den första att greppa mikrofonen. I nästa stund bjuder hon upp gästen Leif Josephsson till dans. Att det är trångt mellan borden och att Leif sitter i rullstol spelar ingen roll.
I köket huserar den legendariska krögaren och köksmästaren Sten A Öhman vilket säkert bidrar till publiktrycket. En av hans specialiteter är viltkött, något som kommer att sätta avtryck i sommarens meny.
– Jag skulle vilja få tag på sälkött för det har jag aldrig lagat, säger han.
Det var den 5 juli förra året som Inger Andersson öppnade restaurangen efter att hon tagit över den. I påsk håller hon öppet, i maj drar luncherna igång och i juni börjar högsäsongen.
– Sommarmenyn blir en riktig överraskning och jag har fullt med galna idéer säger hon.
Förhandlingar med olika artister pågår och man planerar att bjuda på framträdanden varje lördag under sommaren.