Efter att ha varit krögare i en stressig storstadsmiljö i Stockholm i 20 år har Raman Acaralp hittat hem, på Muskö.
- Det är som att jag har mött min fru en gång till, jag älskar det här stället, säger Raman Acaralp som sedan i vintras driver både pizzerian och Muskö sjökrog.
Raman Acaralp tog över pizzerian i viken i Mickrum i höstas. I vintras stod det klart att han även blir den nya krögaren för Muskö sjökrog. Snart är upprustningsarbetet av lokalerna klart och hela stället har fått ett lyft.
– Jag har fräschat upp, städat, rensat och målat om. Det var ganska illa skött när jag tog över. Pizzerian är inflyttad under samma tak som restaurangen. Där pizzerian låg förut är det nu glassbar och café, säger Acaralp.
Raman Acaralp har jobbat inom restaurang ända sedan han gick ut kockskolan för 25 år sedan och det hörs redan på gästerna att Acaralp vet vad han gör. På sjökrogens Facebooksida har besökare skrivit kommentarer som ”Fantastisk förändring sedan ägarbytet” och ”Den (restaurangen) ligger väldigt vackert och maten smakar mycket bra”.
– Det är jättepositivt att jag redan har fått goda omdömen. Jag vet vad jag serverar. Jag gör inget halvdant. Det är väldigt sällan jag får klagomål, säger Acaralp.
Vilken blir utmaningen med din nya verksamhet?
– Självklart kommer det att bli kämpigt att bygga upp verksamheten. Krogen var lite misskött när jag tog över. Det första året satsar jag bara på att få tillbaka kunder, säger Acaralp.
Sjökrogen och pizzerian har nu öppet alla dagar i veckan. Till Valborg startar restaurangen med a la carte meny.
– Det kommer att finnas fisk, kött, pasta. Det kommer att finnas mat av högsta kvalité för alla plånböcker, säger Acaralp.