Värdshuset på Möja kommer att drivas vidare av två kända profiler, Per och Elisabeth Kristiansson, som har arrenderat och drivit Pärlan sedan 2015.
Makarna som bröt ny mark när de bestämde sig för att ha öppet året runt på Pärlan, går nu vidare med att driva värdshuset istället
– Det handlar om att vi vill kunna bo och försörja oss här. Värdshuset är förutom restaurang även bageri, hotell och vandrarhem. Då kan vi erbjuda helpension och ha konferenser, säger Per Kristiansson.
Det är företaget Möjabo AB Fastighetsbolag som har köpt fastigheterna i Berg där restaurangen och bageriet finns. Det är skärgårdsprofilerna Olof Söderbaum, Henri Tengvall och Per Kristiansson själv som äger bolaget.
Hur kommer de olika verksamheterna drivas i höst?
– Pärlan har vi öppen som om ingenting hade hänt fram till årsskiftet då vårt arrende går ut. Rumsuthyrningen på värdshuset kommer att ha öppet i höst men bageriet och restaurangen kommer vi att kunna öppna först i vinter.
Makarna har ambitionen att driva värdshuset med tillhörande rumsuthyrning och bageri året runt
– Det är väldigt spännande. Vi hade ju aldrig vågat det här om det inte visat sig att det funkade att ha Pärlan öppen året runt.
Hur blir det med livemusiken som ni haft på Pärlan?
– Det ligger i vårt DNA att erbjuda livemusik så det kommer vi att fortsätta med. Men det kommer troligen att bli mer lågmält eftersom att vi även kommer att ha övernattningsgäster nu.
De nya ägarna betalade 6,5 miljoner för både värdshuset och bageriet.
– Vi sålde det alldeles för billigt men det var för att vi ville att det skulle finnas kvar som värdshus, säger Lennart Sundberg.
Vad som händer med Pärlan efter årsskiftet är ännu inte klart.