
Efter branden i april fick Waxholms hotell stänga matsalen i två månader. Det har resulterat i färre gäster hela sommaren. Det har varit tufft, men nu är hotellet åter på benen. Och det med besked.
Polisen har konstaterat att det var en cigarettfimp i en blomkruka på en balkong som orsakade hotellbranden den 26 april i år. Ett scenario man från början anade på hotellet
– Personalen såg att en kruka i fuskplast hade smält ner och tagit eld i trädäcket, säger hotellets direktör Tobias Ekman.
Utredningen är nedlagd och ingen är misstänkt för något brott.
Efter branden arbetade man intensivt i två månader och lagom till midsommar kunde matsalen, som drabbades värst, öppna igen. Då den var nyrenoverad precis innan branden gick det lätt att återställa matsalen
– Vi hade renoverat den i november förra året och vi hade kvar färgkoder och artikelnummer på alla möbler. Den är kusligt lik den förra. Nästan identisk, säger Tobias Ekman.
Konferensdelen som också tog skada har även den renoverats och fått ett nytt utseende.
Hotellet har varit öppet som vanligt hela sommaren men det är först nu som verksamheten åter är på fötter.
– Septembersiffrorna ser ut att bli desamma som fjolårets. Det är skönt. Det känns som att vi precis nu har kommit tillbaka i alla vanliga rutiner igen.
Och inte nog med det. Hotellets omgjorda restaurang på markplan ”Lilla strand” kommer att ha öppet året runt, vilket är nytt för i år
– Vi tror att det finns underlag för en till året-runt-öppen restaurang. Den här är mer inriktad mot lokalbefolkningen, säger Tobias Ekman.