Mitt i coronakrisen flyttar familjen Wahlcrantz ut till Ingmarsö för att ta över bageriet vid gästhamnen.
– Det är inte bästa förutsättningarna för att starta något eget men samtidigt kan inte allt stanna upp, säger Lina Wahlcrantz.
De har aldrig skött ett bageri innan men det är en dröm som går i uppfyllelse. Lina Wahlcrantz ska med sin man Victor och två småbarn, flytta till Ingmarsö för att driva det som tidigare var Ingmarsö Hembageri, under nya namnet: Ingmarsö Bageri.
– Vi har planerat det här sedan i januari men haft funderingarna i tolv år. En vän till mig som har hand om gästhamnen tipsade oss om att bageriets ägare sökte en arrendator, så vi sa ja direkt, säger Lina Wahlcrantz.
Lina och Victor har tidigare jobbat inom krogsvängen i Stockholm men efter att barnen kom, var det dags att bryta mönstret.
– Det blev stressigt med så mycket jobb, det blev ett ekorrhjul. Vi ville göra något annat med livet. Nu får vi baka och låta barnen växa upp i skärgården, det ska bli härligt, säger Lina Wahlcrantz.
Har du någon koppling till Ingmarsö?
– När jag var liten hängde jag mycket på ön, en kompis till mig bodde där då, säger hon.
Att en ekonomisk kris drabbar småföretagarna i rådande viruspandemi är Lina medveten om men livet måste fortsätta menar hon.
– Det är superläskigt att öppna i nuläget. Det är inte bästa förutsättningarna för att starta något eget men samtidigt kan inte allt stanna upp, säger Lina Wahlcrantz och fortsätter:
– Vi hoppas klara oss över sommaren, sen vet man inte hur det blir.
I veckan bosätter sig familjen på Ingmarsö och bageriet öppnar officiellt i juni. Med nya bakverk och industriell inredning vill Lina och Victor sätta sin egen prägel på stället.
– Vi vet exakt hur det ska se ut och vad som ska levereras. Vi kommer att ha stenugnsbakat matbröd och sötebröd men också göra saft, marmelad och sylt, säger hon.