
Efter en tids sökande har man nu funnit en ny krögare som ska ta över driften av Muskö sjökrog. Olavi Keränen och hans son John Wallin planerar att öppna restaurangen till påsk med bland annat rökt fisk och norrländska delikatesser på menyn.
Olavi Keränen föddes i Finland men är uppvuxen i Haparanda och Luleå och har cirka 40 års erfarenhet av att arbeta i restaurangkök. Tidigare har han haft egna restauranger och bagerier samt arbetat som köksmästare på olika krogar. Nu i vår kommer han tillsammans med sin son John Wallin, som även han har en gedigen bakgrund inom krogbranschen, att öppna Muskö sjökrog på nytt.
– Det känns jättespännande. Vi ser verkligen fram emot att få träffa kunderna och se hur våra idéer tas emot, säger Olavi Keränen.
Om allt går enligt plan kommer krogen att servera en a la carte-meny med både rökt och grillad fisk och kött. Man kommer i år även att driva pizzerian vägg i vägg. Olavis norrländska rötter kommer också att avspegla sig i rätterna.
– Norrland känns mest som hemma för mig, så vi tänkte ta ner en bit av Norrbotten till restaurangen, säger han, och lovar att det kommer att bli flera överraskningar både i mat- och serveringsväg under den kommande säsongen.
Som tidigare kommer krogen också att bjuda på musikunderhållning i form av trubadurer. Enligt den preliminära planen ska pizzerian öppnas redan i slutet av mars och till påsk slår man upp dörrarna för övriga matgäster på restaurangen. Mer information om öppettider publiceras på Muskö Sjökrogs hemsida och Facebooksida.